Блог за обяви и статии

Полезна информация за публикуване на безплатни обяви и онлайн статии в интернет.
Засягаме въпроси, като: "Къде да публикуваме безплатни обяви и статии?", "Защо да публикуваме интернет обяви и онлайн статии?", "Какви статии мога да публикувам?". Освен това засягаме различни съвети при публикуване на своите обяви и авторски статии.

петък, 15 юли 2011 г.

Създаване на собствен бизнес

Създаването на собствен бизнес е стъпка, която не всеки е в състояние да предприеме. Това е разбираемо, защото пътят, който предстои да се измине е трънлив и труден. Изисква много усилия, ангажираност, време и не толерира мързела и безотговорността. Въпреки това, ако младият бизнесмен знае от какво има нужда, вижда целите и е готов да понесе трудностите, неудобствата и стресът. Ще има шанса да тръгне към едно дълго пътуване към финансова независимост.
Човек, който никога не е работил за „себе си” му се вижда невъзможно реализирането на своята бизнес идея. Първата стъпка при стартирането на бизнес е определянето на действителната бизнес идея. Трябва да се определят дейностите, които ще са от съществено значение на вашия бизнес. Съществуват много възможности, всяка, от които има своите предимства и недостатъци. Тук е най-важна правилната преценка за реалните финансови възможности на предприемача и определяне на сумата, която е необходима за реализиране на идеята.
Трябва да се подходи предпазливо при изтеглянето на кредити за развитие на бизнеса. Тъй като обстоятелствата може да не се стекът, както си ги представяте в началото. В случаите за бизнес в сферата на производството капиталовите инвестиции могат да бъдат доста големи. Голяма част от разходите ще бъдат отпуснати за закупуване на дълготрайни активи – помещения и оборудване. Алтернативен вариант е вземането на помещение под наем, където да се извършва производствената дейност. И двете възможности трябва да се проучат  и оценят възможните рискове.

За инвестиционни услуги финансовите ресурси могат да бъдат сведени до минимум, отново, всичко зависи от дейността. Ако, например, компанията ще се занимава с печат и печатни услуги, можете да се избегне закупуването на скъпо оборудване, чрез препродаване на готови стоки и използване на търговска отстъпка. Но във всеки случай, не може да се избегнат разходите за наем на офис помещения, заплати на персонала, офис мебели и оборудване.

ВНИМАНИЕ статията продължава Създаване на собствен бизнес!

Няма коментари:

Публикуване на коментар