Блог за обяви и статии

Полезна информация за публикуване на безплатни обяви и онлайн статии в интернет.
Засягаме въпроси, като: "Къде да публикуваме безплатни обяви и статии?", "Защо да публикуваме интернет обяви и онлайн статии?", "Какви статии мога да публикувам?". Освен това засягаме различни съвети при публикуване на своите обяви и авторски статии.

понеделник, 4 юли 2011 г.

Личността на успешния предприемач

Редица хора имат желание да се впуснат във възможностите, които предлага бизнеса. Много хора отварят фирми, но в действителност малка част успяват да направят нещо достатъчно ефективно и доходоносно. Тази малка част, обаче се радва на финансово благополучие, просперитет и висок авторитет. В повечето случаи, причините за напредъка на тези хора не трябва да се търсят в икономическата ситуация в страната, а в личната способност да се прецени обстановката и реагира адекватно на нея. Подобни хора са склонни да извличат полза от всяка ситуация, а не само в условия на икономически прираст.

Това е най-ценното качество на успешния предприемач. Което ни показва, че времето е ценно и трябва да се търси подходяща ниша на пазара, която да отговаря на вашите компетенции и възможности. Ако такава ниша не съществува, създайте я и ще се радвате на висока производителност и повишаване на печалбите.

В случай, че не съумеете да прецените обстоятелствата е възможно и в благоприятен икономически климат, вашата фирма да спре своето развитие. Дори да обвинявате стечението на обстоятелствата и икономическата ситуация, вие ще бъдете в миналото, а конкуренцията ще спечели от това. Трябва да се прогнозират от по-рано възможностите с цел своевременното им противодействие.

Не жалете сили и средства, докато не стигнете до целта.

Ако не разполагате с въображение и находчивост, ще бъде трудно, защото ще трябва да се научите да не губите излишни сили в безполезни действия, а да насочите цялата си енергия за постигане на важните цели. Консултациите с опитни хора винаги са полезни. Трябва да си организирате въпроси относно нещата, които мислите да реализирате, за техните възможности и трудности. Това не е самостоятелна дейност, а се изисква умение и е за хора със силно изразено чувство за колектив. Вслушвайте се във всичко около вас и най-вече в медиите за полезни идеи. И си задавайте въпроса: „Какво ще се случи, ако аз го реализирам?”. 
Бъдете отворени към възприемане на нови идеи и не забравяйте, че най-голямата опасност се крие в самите вас, защото всяко решение трябва да се претегли внимателно и свърже с останалата част от вашата дейност.

Няма коментари:

Публикуване на коментар