Блог за обяви и статии

Полезна информация за публикуване на безплатни обяви и онлайн статии в интернет.
Засягаме въпроси, като: "Къде да публикуваме безплатни обяви и статии?", "Защо да публикуваме интернет обяви и онлайн статии?", "Какви статии мога да публикувам?". Освен това засягаме различни съвети при публикуване на своите обяви и авторски статии.

петък, 16 септември 2011 г.

Бизнес планиране - Статия 2

Статията е продължение от "Бизнес планиране - статия 1"

След като е ясно определена целта и мотивите за написване на бизнес план, ние трябва да решим дали да го направим сами, или по-добре да привлечем външни лица - партньори, консултанти, адвокати и други професионалисти. Най-добрият възможен вариант е да се възползвате от консултациите на фирми занимаващи се с изработка на бизнес планове, което е много по-безопасно от доверяването на частни лица.

Консултациите и услугите свързани с изработката на бизнес план се реализира в две схеми: първата - когато клиентът, има идея за възможните начини за реализирането му и подаде заявление за разработване на бизнес план.

Специалисти в условията на тясно сътрудничество с клиента могат да разработят бизнес план за бъдещето на фирмата в краткосрочен и дългосрочен план.

Втората схема – клиентът има своя собствена стратегия и готов бизнес план, който предоставя за преглед на консултантската компания. Ако са необходими корекции се дава професионална оценка и съвети относно финансовите резултати, формата на бизнес плана, съдържанието на финансовите показатели на съответните стандарти за счетоводна и финансова отчетност или ще ви посъветва да направите промени в бизнес плана.

Услугите на консултантски фирми е по-целесъобразно да се използват при разработването на бизнес план с цел привличане на нови инвеститори, като консултантската фирма, с която работите, може да ви даде различни съвети за това как да привлечете даден инвеститор.

Най-важното е, вашият бизнес план да изглежда професионално. Това е един от първите документи, който ще осигури надеждна реклама на вас и вашия бизнес. Имайте предвид, че вашата компетентност ще бъде оценявана не само по съдържанието, но и по неговата изработката и дизайн. Вашият бизнес план трябва да бъде максимално опростен, функционален, лесен за използване и да съдържа достоверна информация.

Няма коментари:

Публикуване на коментар